Voor ongeveer 20 porties
Werkwijze
Duurtijd: 30 minuten
- Laat de boter smelten op een zacht vuur.
- Schil de sinaasappel met een dunschiller of fijn mesje (heel dun, enkel het gekleurde deel, niet het wit) Snij deze zeste zeer fijn.
- Suiker en water met de zeste van sinaasappel even aan de kook brengen, daarna laten afkoelen. Niet laten inkoken.
- Snij het filodeeg ter grootte van je ovenschaal.
- Leg 5 laagjes filodeeg in je schaal, beboter met een borstel de bovenste laag. Leg opnieuw 5 lagen bovenop en telkens de vijfde laag inboteren met de gesmolten boter. Ga zo verder tot laag 20.
- Laag 20 niet boteren, maar de sinaasappelkonfituur erover verdelen en uitstrijken. Bestrooi met de amandelen en de kaneel.
- Opnieuw 5 laagjes filodeeg opleggen en inboteren, doe dit verder tot laag 40.
- Na laag 40 gaan we de baklava snijden in vierkantjes van 3 cm. (voorzichtig)
- Besprenkel de boter over de baklava. Strooi er nog een beetje amandelen bovenop.
- Bak in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 25 min.
- Baklava uit de oven halen en de siroop er over gieten terwijl de baklava nog heet is.
- Laat afkoelen.
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Fillodeeg
235g (half pakje)
Melkerijboter
100 gram
Gemalen kaneel Ceylon
1 eetlepel
Sinaasappelconfituur
150 gram
amandelschilfers of gemalen
20 gram
Rietsuiker
150 gram
Water
150 gram
Sinaasappel bio
1 stuk