Voor 4 personen
Werkwijze
Duurtijd: 30 minuten
- Snij de ajuin in blokjes en stoof deze aan in een mespuntje boter.
- Voeg een liter water toe en de kippenbouillon mix.
- Breng aan de kook.
- Voeg 300g gewassen brandnetelbladeren toe en breng opnieuw aan de kook.
- Geen verse brandnetels ter beschikking? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid spinazie en enkele eetlepels gedroogde brandnetels van Kruidenboeket.
- Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Mixen.
- Op smaak brengen met wat gemalen of geraspte muskaatnoot, peper en zeezout.
- Werk af met een scheutje room.
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Ajuin
1 stuk
Water
1 liter
Kippenbouillon mix
15 gram
Room
scheutje
Brandnetelbladeren
300g
Gemalen zwarte peper
Gemalen muskaatnoot
Zeezout
Bestellijst
-
Kippen Bouillon Mix Biologisch 100 gram
€6,16 incl. btw -
Brandnetel Gesneden Biologisch 100 gram
€6,39 incl. btw -
Brandnetel Poeder Biologisch 100 gram
€5,93 incl. btw