Werkwijze

Duurtijd:  15 minuten (zonder baktijd)
De broodpudding in zijn meest klassieke versie. Ik leerde ze bakken van mijn grootmoeder Leonie in Lauwe. Zij noemde dit potink of balfulder, wij zeiden daar niets tegen, wij aten ze op. Ik heb dit recept eigenlijk altijd gemaakt op het gevoel, niets afgewogen, proeven van het deeg en dan zonodig wat van het één of het ander toevoegen. Maar dit recept is de moeite om te delen, dus heb ik eens alles netjes afgewogen zodat jullie kunnen meegenieten…

 

  • Doe alle ingrediënten bijeen en laat ze een half uur weken.
  • Meng daarna alles door elkaar en maak de grootste stukken brood fijn.
  • Kies een bakvorm en beleg de onderkant met wat bakpapier.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Doe de deeg in de bakvorm en bak gedurende 1u bij 180°C.  Dit is voor een vulling van ongeveer 5cm hoog. De broodpudding kan een kwartier langer of korter in de oven blijven afhankelijk van de hoogte van de vulling.
  • Laat de broodpudding na het bakken eerst 10 minuten afkoelen in het bakblik en daarna ontvormen en op een rooster laten afkoelen.
  • Lekker met crème anglaise! (=vanillesaus) of een bolletje vanille-ijs.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor één goed gevulde cakevorm

Oud brood (wit, bruin, volkoren...)
250 gram
Melk
400 ml
Eieren
2 stuks
Donkere kandijsuiker
65 gram
Rozijnen
50 gram
Bruine rum (bvb. Negrita)
15 gram
Vanillepuddingpoeder
15 gram

Bestellijst

  • Sultana Rozijnen Biologisch 1 kg

    10,81 incl. btw
  • Sultana Rozijnen Biologisch 100 gram

    3,39 incl. btw