Werkwijze

Duurtijd: 20 minuten + 1 1/2 uur in de oven
  • Kies een goeie braadpan met dikke bodem en hoge rand.
  • Laat de boter bruinen en bak het hertevlees mooi bruin.
  • Snipper de ajuin en voeg toe. Plet de look en voeg toe.
  • Kruid met de gember, een beetje zeezout, de kruidnagel, de doorgesneden kardemom en 1 eetlepel muscovadosuiker.
  • Laat even mee aanstoven.
  • Voeg 150 ml rode wijn, 300 ml water, drie eetlepels Blue Thompson rozijnen en 2 eetlepels donkere chocolade toe.
  • Breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en zet 1,5 uur in de oven op 150°C.
  • Even afsmaken met peper van de molen en warm serveren met een kroketje, gebakken witloof, een spruitje of wat gefrituurde knolselderbalkjes.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Stoofvlees van hert
1 kilo
Boter
50g boter
Gemberpoeder
1 koffielepel
Kruidnagel
2 stuks
Kardemompitten
5 stuks
Knoflook
2 teentjes
Ajuin
1 stuk
Muscovadosuiker
1 eetlepels
Blue Thompson rozijnen
3 eetlepels
Donkere chocolade stukjes/calets
2 eetlepels
Rode wijn
150 ml
water
300 ml

Bestellijst

  • Jeneverbessen Heel kiemarm Biologisch 100 gram

    5,68 incl. btw
  • Kardemom in schil Groen Heel Biologisch 100 gram

    14,84 incl. btw