Voor 4 personen
Werkwijze
Duurtijd: 40 minuten
- Verwijder eventueel de schubben op de velkant door er met de achterkant van een mes over te wrijven tot dat de schubben lossen.
- Spoel de zalm onder koud stromend water en dep hem droog.
- Bestrooi de zalm met zwarte peper en het rookzout. Wrijf de kruiden er lichtjes in.
- Laat de boter en de olie samen bruin worden in een antikleefpan.
- We gaan de zalm aan twee zijden bakken en hem maar 1 keer omdraaien. Begin met de roze kant van de zalm te bakken en draai die na ongeveer 4 minuten om.
- Bak nu de velkant krokant en verminder het vuur en laat ook ongeveer 4 minuten bakken. De tijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van het stuk zalm.
- De zalm is het lekkerst als hij net binnenin nog een beetje glazig is.
- Serveer met aardappelpuree en wat fijngesneden rauwe ui, pijpajuin of bieslook. Vergeet ook het schijfje citroen niet!
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Zalmfilet of zalmmoten, liefst met vel
4 stuks
Deens rookzout
5 gram
Melkerijboter
20 gram
Olijfolie
2 eetlepels
Gemalen zwarte peper
Een schijfje citroen