Werkwijze

Duurtijd:  25 minuten
Gofio is bloem van geroosterde granen. Het is een product dat we leerden kennen op Tenerife, maar het wordt gebruikt op alle Canarische eilanden. Gofiomousse en gofio-roomijs zijn twee lekkere nagerechten waarbij de typische smaak van de gofiobloem tot zijn recht komt !

  • Klop de slagroom op tot de dikte van yoghurt.
  • Scheid de eieren en voeg de gofio bij de eidooiers, voeg er 50 ml melk aan toe zodat je een deegje krijgt. Voeg hier een mespuntje citroenzeste aan toe.
  • Klop de eiwitten op tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg er nu beetje bij beetje de suiker aan toe.
  • Klop verder door tot een stevige massa.
  • Meng het gofiodeeg met de slagroom en spatel er dan de opgeklopte eiwitten onder.
  • Laat een volledige nacht opstijven in de koelkast.
  • Zeef er wat kaneel op en versier met wat licht gebrande geschaafde amandelen.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 ruime porties.

Room (van 35-40% vet, dus goed opklopbaar)
250 ml
Gofio
50 gram
Eieren
2 stuks
Rietsuiker
30 gram
Melk
50 ml
Geschaafde amandelen
Kaneelpoeder
citroenzeste
mespuntje

Bestellijst