Werkwijze

Duurtijd: 20 minuten
Voor deze ijsbereiding heb je geen ijsmachine nodig, wel een diepvriezer natuurlijk. Of je vergat de kom van de ijsmachine in de diepvriezer te steken. Niet getreurd. Dit recept voorziet u in enkele uren tijd van heerlijk notenijs met honing. Om je vingers bij af te likken.

  • Klop de slagroom half op, zo dik als roeryoghurt.
  • Hak 50g noten naar keuze in stukken van ongeveer 0.5cm.
  • Bak de noten even op in de pan zonder vetstof en bestrooi met een volle eetlepel suiker. De suiker gaat karamelliseren  en neem de pan van het vuur en giet de noten op een vel bakpapier. Laat afkoelen en hak of breek de noten opnieuw.
  • Klop de eiwitten tot schuim en voeg hierbij beetje bij beetje de rest van de suiker en de honing. Klop de massa luchtig en stijf tot een stevige meringue.
  • Spatel dit mengsel onder de room en de noten. Vul in potjes of een silicone cakevorm en zet in de diepvriezer tot ze bevroren zijn.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 6 tot 8 porties

Slagroom
250 ml
Rietsuiker
35 gram
Vloeibare honing
25 gram
Eiwitten
1 stuk
Noten naar keuze
50 gram

Bestellijst

  • Rietsuiker wit Biologisch 1 kg

    6,21 incl. btw
  • Cashewnoten W320 heel Biologisch 100 gram

    4,32 incl. btw