Voor ongeveer 600ml ketchup.
Werkwijze
Duurtijd: 1 uur
Lekkere en gezonde tomatenketchup van verse tomaten, lekker bij een hamburger, frietjes of een croque-monsieur. Of maak er een cocktailsaus van met wat mayonaise en cognac.
Wil je een lekkere curryketchup? Voeg dan 25 gram krokant gebakken uitjes toe en 7 g Indische milde curry en laat gewoon zoals de andere ingrediënten meekoken van bij het begin.
- Was de tomaten en snij de groene delen weg.
- Snij de tomaten in 6-8 stukken.
- Weeg de ingrediënten af in een kom.
- Zet de kom op het vuur en laat 45 minuten zachtjes koken onder deksel.
- Mix alles fijn.
- Zeef het mengsel door een fijne zeef en wrijf met een pollepel de ketchup door de zeef.
- Laat afkoelen.
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Tomaten
500 gram
Bruine kandijsuiker
50 gram
Witte wijnazijn
80 gram
Zeezout
7 gram
Guarpitmeel
1 koffielepel
Bestellijst
-
Keltisch Zeezout grof droog 2–4mm 1 kg
€6,11 incl. btw -
Curry Indische Kruidenmix Mild kiemarm Biologisch 100 gram
€6,11 incl. btw -
Guarpitmeel 3500 Biologisch 100 gram
€4,43 incl. btw -
Muscovado suiker donker 1 kg
€7,39 incl. btw -
Gebakken Uien kiemarm Biologisch 100 gram
€5,16 incl. btw