Werkwijze

Duurtijd:  1 uur
Lekkere en gezonde tomatenketchup van verse tomaten, lekker bij een hamburger, frietjes of een croque-monsieur. Of maak er een cocktailsaus van met wat mayonaise en cognac.

Wil je een lekkere curryketchup? Voeg dan 25 gram krokant gebakken uitjes toe en 7 g Indische milde curry en laat gewoon zoals de andere ingrediënten meekoken van bij het begin.

  • Was de tomaten en snij de groene delen weg.
  • Snij de tomaten in 6-8 stukken.
  • Weeg de ingrediënten af in een kom.
  • Zet de kom op het vuur en laat 45 minuten zachtjes koken onder deksel.
  • Mix alles fijn.
  • Zeef het mengsel door een fijne zeef en wrijf met een pollepel de ketchup door de zeef.
  • Laat afkoelen.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor ongeveer 600ml ketchup.

Tomaten
500 gram
Bruine kandijsuiker
50 gram
Witte wijnazijn
80 gram
Zeezout
7 gram
Guarpitmeel
1 koffielepel

Bestellijst