Voor 4 personen
Werkwijze
Duurtijd: 30 minuten
Dit kruidige recept voor een lekkere kipschotel gebruikt geen kant en klare garam massala-kruidenmengeling, maar we stellen de mengeling zelf samen.
- Snij de kipfilet in stukjes of de kippenbouten in twee.
- Marineer ze in yoghurt en kokosmelk.
- Voeg alle kruiden toe: gember, zwarte peper, kruidnagel, koriander, look, komijn, kaneel, kardemom.
- Voeg er ook de gedroogde citroenschil aan toe..
- Laat 12-24u afgedekt marineren in de koelkast.
- Bak de fijngesneden ajuin aan tot hij glazig is.
- Voeg de tomatenpulp en het kipbouillonpoeder toe.
- Haal de kip uit de marinade en
- Bak de kip apart in arachideolie tot de kip een lichtbruin korstje krijgt.
- Voeg er de marinade aan toe en de tomatensaus.
- Laat zachtjes en al roerend garen tot de kip volledig gaar is.
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
kipfilets of kippenbouten
4 stuks
Kokosmelk
200 ml
Volle ongesuikerde yoghurt
200 gram
Kippenbouillon poeder
10 gram
Ajuin
1 stuk
Tomatenpulp in blik
400 gram
Arachideolie
1 scheutje
Gemberpoeder
1 eetlepel
Lookpoeder
1 koffielepel
Gedroogde citroenschil
1 eetlepel
Komijnzaad
1 koffielepel
Kruidnagel in poeder
1/2 koffielepel
Zwarte peper gemalen
1/2 koffielepel
Koriander poeder
1 koffielepel
Kaneel Ceylon gemalen
1 koffielepel
Kardemom poeder
1/2 koffielepel
Bestellijst
-
Kippen Bouillon Mix Biologisch 100 gram
€6,16 incl. btw -
Zwarte Peper Granulaat 1A kiemarm Biologisch 100 gram
€6,82 incl. btw -
Citroenschil Granulaat 1 3 mm Biologisch 100 gram
€6,84 incl. btw -
Koriander Poeder Fijn kiemarm Biologisch 100 gram
€3,49 incl. btw -
Komijn Heel Biologisch 100 gram
€7,87 incl. btw -
Kardemom in schil Groen Heel Biologisch 100 gram
€14,84 incl. btw