Werkwijze

Duurtijd:  40 minuten
Heimwee naar de zomer? Maak deze lekkere paëlla klaar en geniet van Spaanse sfeer bij een glaasje rioja of cava.

  • Snij de chorizo in fijne schijfjes.
  • De kippilons aanbakken en kleuren in olijfolie.
  • Gesnipperde ajuin, lookteentjes, de chorizo en de in 8 gesneden tomaten mee aanstoven in de olie.
  • Voeg een glas droge witte wijn toe, de komijn, de kurkuma, de saffraan en de kippenbouillon.
  • Voeg de rijst toe.
  • Bevochtigen met water tot de rijst net onder staat. Laat 15 minuten koken en voeg telkens een beetje water toe.
  • Bak de gamba’s in hete olijfolie gedurende een minuut aan elke kant.
  • Wanneer de rijst zo goed als gaar is:  de zeevruchten en doperwten toevoegen.
  • Nog een minuutje laten koken. Mengen met de gamba’s.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Chorizo worst
100g
Valencia rijst
350g
Zeevruchten (garnalen, mosselen, krab, inktvisringen,..)
200 gram
Knoflook
2 teentjes
grote gamba's
4-8 stuks
Kippilons of drumsticks (bovendijen)
4 stuks
Olijfolie
5 eetlepels
Droge witte wijn
1 glas
Kippenbouillon mix
1 eetlepel
Komijn
1 koffielepel
Saffraan
1 capsule of enkele draadjes
Laurier
2 blaadjes
Kurkuma
1 koffielepel
Doperwten
100 gram
Ajuin
1 stuk
Tomaten
2 stuks

Bestellijst