Voor 4 personen

Werkwijze
Duurtijd: 40 minuten
- Laat de tajine langzaam goed warmen worden met wat olijfolie.
- Snij de kip in stukken (bouten in twee, filets in 2, vleugeltjes apart…)
- Bak ze bruin in de hete olijfolie.
- Voeg de grofgesneden ui en wortel toe en laat even mee aanbakken.
- Voeg de grofgesneden citroenen toe.
- Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe.
- Snij de puntpaprika in reepjes en voeg toe.
- Bestrooi met de dadelstukjes, het zout en de opgesomde kruiden en specerijen uit de ingrediëntenlijst.
- Bevochtig met een klein beetje water en zet het deksel van de tajine op de onderste schaal.
- Laat twee uur zachtjes pruttelen.
- Controleer of de tajine niet droogkookt, voeg tijdig wat water toe.
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Braadkip
1 stuk
Olijfolie
1 scheut
Ajuinen
2 stuks
Tomaten
2 stuks
Wortelen
3 stuks
Rode puntpaprika
1 stuk
Opgelegde citroenen
2 stuks
Lookpoeder
1/2 eetlepel
Zeezout
1 afgestreken eetlepel
Peterselie
1/2 eetlepel
Tijm
1/2 eetlepel
Gemalen gember
1/2 eetlepel
Gemalen komijn
1/2 eetlepel
Laurier
3 blaadjes
Tomatenpoeder
1 eetlepel
Dadels in stukjes
150 gram
Bestellijst
-
Laurierblad Heel Biologisch 100 gram
€7,30 incl. btw -
Keltisch Zeezout Grof Vochtig 0.8-5 mm 100 gram
€2,47 incl. btw