Voor 6 porties
Werkwijze
Duurtijd: 1 uur
Lekkere rijstpap, gewoonweg lekker! Staan de gouden lepeltjes al klaar?
- Zet de melk op in een kom met een dikke bodem.
- Voeg de saffraan toe en de boter.
- Voeg de rijst en de suiker toe, ook de vanillesuiker.
- Doe alle ingrediënten bijeen en laat ze een half uur weken.
- Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje koken onder deksel.
- Regelmatig roeren tot op de bodem.
- Na een half uurtje koken nog eens goed doorroeren tot je een binding krijgt.
- Controleer de gaarheid van de rijst door te proeven.
- Als de rijst gaar is, van het vuur nemen.
- Laten afkoelen, af en toe eens omroeren om geen velvorming te krijgen.
- Opdienen met muscovadosuiker.
- Op de foto werd de rijstpap geserveerd met een takje citroenverbena.
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Volle of halfvolle melk
1 liter
Gebroken rijst of dessertrijst
70 gram
Rietsuiker wit
80 gram
Saffraan
3 draadjes of een halve capsule
Boter
50 gram
Vanillesuiker
20 gram
Muscovadosuiker
naar smaak