Werkwijze

Duurtijd:  10 min
Heerlijk verfrissend, deze sorbet van tomaat en basilicum. Heerlijk als aperitiefhapje of tussengerecht. Kies voor een lekkere vlezige tomaat zoals een coeur de boeuf.

  • Snij de tomaten in stukken.
  • Voeg de glucose, het rookzout en de basilicumblaadjes toe en de tabasco.
  • Voeg de maltodextrine van tapioca toe, dit zorgt voor kleinere ijskristallen en een betere smeuigheid van de sorbet, maar heeft geen invloed op de smaak.
  • Mix het mengsel heel fijn en laat het draaien in een ijsmachine.
  • Je kan het mengsel vooraf ook zeven om de pitjes en velletjes te verwijderen, misschien wel verfijnder, maar je zeeft er ook de gezonde voedingsvezel uit…
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 porties

Tomaten met veel smaak
300 gram
glucose of druivensuiker
10 gram
tabasco
1 à 2 druppeltjes
Maltodextrine van tapioca
20 gram
basilicum
3 blaadjes
Rookzout
4 gram

Bestellijst