Voor 4 porties
Werkwijze
Duurtijd: 10 min
Heerlijk verfrissend, deze sorbet van tomaat en basilicum. Heerlijk als aperitiefhapje of tussengerecht. Kies voor een lekkere vlezige tomaat zoals een coeur de boeuf.
- Snij de tomaten in stukken.
- Voeg de glucose, het rookzout en de basilicumblaadjes toe en de tabasco.
- Voeg de maltodextrine van tapioca toe, dit zorgt voor kleinere ijskristallen en een betere smeuigheid van de sorbet, maar heeft geen invloed op de smaak.
- Mix het mengsel heel fijn en laat het draaien in een ijsmachine.
- Je kan het mengsel vooraf ook zeven om de pitjes en velletjes te verwijderen, misschien wel verfijnder, maar je zeeft er ook de gezonde voedingsvezel uit…
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Tomaten met veel smaak
300 gram
glucose of druivensuiker
10 gram
tabasco
1 à 2 druppeltjes
Maltodextrine van tapioca
20 gram
basilicum
3 blaadjes
Rookzout
4 gram
Bestellijst
-
Duits Rookzout (Beuken) 1-2 mm 100 gram
€4,56 incl. btw -
Tapioca Maltodextrine DE10 Biologisch 100 gram
€3,38 incl. btw -
Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch 100 gram
€2,97 incl. btw