Voor 500g speculoos

Werkwijze
Duurtijd: 10 minuten (zonder baktijd)
Speculoos bakken is niet alleen leuk, het is ook lekker en je huis ruikt helemaal naar die versgebakken speculoos en kaneel! En het is helemaal niet moeilijk!
- Laat de boter smelten en doe alle ingrediënten bijeen.
- Meng alles kort door elkaar, meng niet langer dan nodig is.
- Vorm en rol het deeg tot een cilinder of balk.
- Leg de deeg netjes verpakt een nacht (of toch minstens enkele uren) in de koelkast.
- Snij plakjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 10-15 minuten.
- Je kan ook een houten speculoosvorm gebruiken. Ik laat de speculoosvorm altijd enkele uren staan met een laagje neutrale olie (zonnebloem-arachide). Dan een hoeveelheid deeg in de vorm duwen en afsnijden met een fijne sterke draad. Dan voorzichtig omdraaien en ontvormen…
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Boter
65 gram
Donkere kandijsuiker
160 gram
Water
30 gram
Zelfrijzende bloem
250 gram
Kaneel of speculaaskruiden
5 - 10 gram