Voor 0,75 liter roomijs
Werkwijze
Duurtijd: 20 minuten
Deze hoeveelheid ijsbereiding is net genoeg om in één keer af te draaien in een huishoudelijk model ijsbereider of sorbetière. De bereiding wordt nog beter met een échte vanillestok.
- Breng de melk aan de kook met de glucosesuiker. (eventueel ook met een halve opengesneden vanillestok)
- Klop de eidooiers heel luchtig op met de suiker en vanillesuiker. (tot een witte schuimige massa)
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Voeg de kokende melk al roerend bij de eiermassa, goed mengen en dan terug in de kom doen.
- Verwarm de massa al roerend met een spatel. Trek af en toe een streep met je vinger door de massa die aan de spatel hangt.
- Als de massa niet meer doorloopt, dan is de bereiding ok. Direct het vuur uitzetten en de kom in een bodem koud water zetten zodat de bodem van de kom afkoelt en de massa niet verder verwarmt.
- Facultatief: voeg voor een extra smeuïg resultaat 5 gram johannesbroodpittenmeel toe.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer goed en laat een nacht volledig afkoelen in de koelkast.
- ‘s Anderendaags de massa mixen met 200 ml slagroom.
- In de ijsmachine laten draaien en onmiddellijk serveren!
- Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!
Ingredienten
Volle melk (bij voorkeur rauw van bij de boer)
400 ml
Rietsuiker
100 gram
Eigelen
5 stuks
Glucose 97
40 gram
Gelatine
3 gram
Slagroom (40%)
200 ml
Vanillesuiker
20 gram
facultatief: Johannesbroodpittenmeel
3 gram
Bestellijst
-
Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch 100 gram
€2,01 incl. btw