Skip to main content

Onze beschikbare voordrachten:

  • Kruiden en specerijen
    • lees verder onderaan deze pagina
  • Zouten (nieuw: nu te boeken voor voordrachten vanaf 1/1/2025)
    • Powerpointvoorstelling met uitleg over geraffineerd zout, zeezout, rookzout, kala namak, lavazout, Himalayazout, fleur de sel, kaliumzout, selderijzout,… proeven, gebruik van zout bij de bereiding. Met 3 staaltjes en mogelijkheid om te proeven.
    • 6 euro per aanwezige + vervoerskosten 0,35 euro/km vanuit Zottegem. Maximum 50 deelnemers, er worden minimaal 25 deelnemers aangerekend.
  • Voeding en dementie (nieuw: nu te boeken voor voordrachten vanaf 1/11/2024)
    • Powerpointvoorstelling met uitleg over preventie van dementie, aanpassen van maaltijden, fingerfood, smaken, geuren en kleuren. De nadruk ligt op de praktijk. Met demo en gelegenheid om te proeven.
    • 6 euro per aanwezige + vervoerskosten 0,35 euro/km vanuit Zottegem. Maximum 50 deelnemers, er worden minimaal 25 deelnemers aangerekend.

Wil je graag een ander voeding gerelateerd onderwerp behandeld zien? Vraag vrijblijvend info.

Boek nu uw voordracht over het gebruik van kruiden en specerijen!

Wil je graag meer weten over kruiden en specerijen? Hoe beoordeel je de kwaliteit van specerijen en gedroogde kruiden? Hoe bewaar je kruiden en specerijen? Hoe gebruik je ze en waar moet je op letten? Wat zijn kruidenmixen? Wat zijn smaakversterkers? Wat is een bouquet garni? Welke kruiden en specerijen horen in mijn keukenkast? Wat is de mogelijke meerwaarde van biologische specerijen?

Emmanuel Tack (Kruidenboeket.be) studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en behaalde daarna aan de hogeschool het diploma in de Voedings- en Dieetleer. Koken en smaak geven is zijn passie en die passie probeert hij al sinds 1994 door te geven aan zijn leerlingen Grootkeuken. Hij brengt zijn verhaal aan de hand van een diapresentatie gekruid met heel wat anekdotes. Heb je de smaak te pakken? Dan krijg je ook nog de gelegenheid om te proeven.

Een avondvullende voordracht in drie versies...

Versie 1 – 75 euro + vervoerskosten 0,35 euro/km van uit Zottegem
Powerpointvoorstelling met uitleg over het gebruik van kruiden en specerijen.
Onbeperkt aantal aanwezigen.

Versie 2 – 6 euro per aanwezige + vervoerskosten 0,35 euro/km van uit Zottegem
Powerpointvoorstelling met uitleg over het gebruik van kruiden en specerijen.
Met drie proevertjes en drie bijhorende staaltjes inbegrepen per deelnemer.
Maximum 50 deelnemers (Er worden minimaal 25 deelnemers aangerekend)

Versie 3 – 12 euro per aanwezige + vervoerskosten 0,35 euro/km van uit Zottegem
Powerpointvoorstelling met uitleg over het gebruik van kruiden en specerijen.
Met vijf proevertjes en 5 bijhorende staaltjes inbegrepen per deelnemer.
+ kleine quiz met enkele prijzen.

Maximum 30 deelnemers (Er worden minimaal 25 deelnemers aangerekend)

Afspraken

Er moet een stopcontact aanwezig zijn in de zaal. In versie 2 en 3 hebben we ook drinkbaar water nodig en wat ruimte in de koelkast om enkele producten koel te bewaren tot het tweede deel van de voordracht.

De voordracht duurt ongeveer twee uur en kan in overleg onderbroken worden voor een pauze.

Neem contact met ons op!

Agenda

2024:

  • 20 februari 2024: Ferm Gent
  • 17 april 2024 : Ferm Lichtervelde
  • 12 november 2024: Raak Destelbergen
  • 18 november 2024 : Ferm Bovekerke

2023:

  • 26 maart 2023: KWB Steenbrugge
  • 19 september 2023: Ferm Esen (Diksmuide)
  • 14 november 2023: Ferm Kanegem

2022:

  • Landelijke Gilde Godveerdegem
  • Ferm Appelterre-Eichem
  • Ferm Waarschoot
  • Femma Michelbeke