Werkwijze

Duurtijd:  25 minuten
Wat is er nu lekkerder dan een chocolademousse? Smeuïg, luchtig en gepast smakend naar chocolade…  Deze chocolademousse is geschikt voor diabeten of voor wie op zijn gewicht moet letten, deze chocolademousse bevat geen gluten of lactose. (Energie 225 kcal /100g afgewerkte chocolademousse) Er wordt geen echte room gebruikt en geen eidooier zodat het recept geen cholesterol bevat, maar wel een hoeveelheid verzadigde vetzuren uit de chocolade en de sojaroom. We gebruikten voor dit recept de Stevia-erythritol van Kruidenboeket omdat je met dit zoetmiddel een mooie vaste meringue bekomt. Om vingers en duimen bij af te likken! (en de klopper, de lepel, de pottenlikker…)

 

  • Laat de chocolade smelten au bain-marie.
  • Klop de eiwitten op tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg er nu al kloppend beetje bij beetje de steviasuiker aan toe.
  • Klop verder tot een stevige massa.
  • Hou deze “meringue” apart.
  • Doe 3 eetlepels van de Alpro whipping bij de chocolade.
  • Doe de rest van de sojaroom in de mengkom en klop op tot een stevige massa.
  • Meng de gesmolten chocolade goed dooreen en zorg dat hij halfvloeibaar is en lauw. Voeg desnoods een klein beetje extra sojaroom toe en warm een beetje verder op.
  • Meng daarna voorzichtig de chocolade onder de opgeklopte sojaroom.
  • Spatel er dan de “meringue” onder. Spatel niet langer dan nodig.
  • Zet weg in de koelkast voor enkele uren om op te stijven. Ja, wachten duurt lang!
  • Garneer met een takje munt, geraspte kokos of wat rood fruit.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 6 porties.

Alpro whipping (goed koud uit de koelkast)
258 gram (1 brikje)
Chocolade met stevia (bvb. Céréal of Cavalier)
1 tablet van 85g
Eiwitten
2 stuks
Stevia strooisuiker erythritol
70 gram

Bestellijst