Werkwijze

Duurtijd:  25 minuten
Wat is er nu lekkerder dan een chocolademousse? Smeuïg, luchtig en gepast smakend naar chocolade…  Deze chocolademousse is de lekkerste feestelijke versie voor genieters met suiker, eieren en slagroom. Voor wie een veel gezondere versie wil, we hebben ook een light-versie voor u tussen onze recepten staan!

  • Laat de chocolade met de boter smelten au bain-marie.
  • Klop de slagroom op tot de dikte van yoghurt.
  • Klop de volledige eieren op tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg er nu beetje bij beetje de suiker aan toe.
  • Klop verder door tot een stevige massa die bijna wit wordt.
  • Meng de gesmolten chocolade goed dooreen en zorg dat hij halfvloeibaar is en lauw.
  • Meng nu voorzichtig de chocolade met een spatel of pottelikker onder de half opgeklopte room.
  • Spatel er dan het eimengsel onder. Spatel niet langer dan nodig.
  • Zet weg in de koelkast voor enkele uren om op te stijven. Ja, wachten duurt lang!
  • Garneer met een takje munt, geraspte kokos of wat rood fruit.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 10 porties.

Room (van 35-40% vet, dus goed opklopbaar)
450g
Chocolade
150 gram
Eieren (vers!)
2 stuks
Rietsuiker
150 gram
Melkerijboter
70 gram

Bestellijst