Werkwijze

Duurtijd:  30 minuten
Een lekker pastagerecht dat je in een mum van tijd op tafel tovert… Moet het écht snel, kies dan voor een diepvries groentenmengeling. Laat de zeevruchten niet te lang koken, ze worden dan taai en smakeloos.

 

  • Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook met een scheutje olijfolie en wat zeezout.
  • Kook hierin de pasta beetgaar.
  • Neem ondertussen een pan en laat ze heet worden.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de groentjes aan.
  • Als de groenten zo goed als gaar zijn, voeg je de zeevruchtenmengeling toe. Laat 1 minuutje sudderen, niet langer!
  • Voeg de melk toe en onmiddellijk wat bindmiddel.
  • Voeg de gemalen steranijs toe.
  • Giet de pasta af en meng ze met de groenten, de zeevruchten en de gemalen kaas.
  • Breng op smaak met zeezout en peper van de molen. (keuze genoeg bij Kruidenboeket!)
  • Bestrooi met fijngesneden basilicum.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Penne (of een andere pasta)
360 gram
Zeevruchtenmengeling
500 gram
Gemalen kaas
150 gram
Groenten (keuze uit wortel, ajuin, courgette, sluimererwten, selder, paprika, venkel...)
500 g
Melk
1 glas
Bindmiddel (roux of andere)
beetje
Olijfolie
scheutje
Gemalen steranijs
1 eetlepel
Verse basilicum
5 blaadjes

Bestellijst