Werkwijze

Duurtijd:  10 min (en 1 uur in de oven)
Een kruidige aardappel in de oven of op de barbecue onder deksel.

  • Kies gelijke aardappelen en was ze goed.
  • Snij de aardappelen in dunne schijfjes maar snij ze niet helemaal door (zie foto).
  • Boter een ovenschaal in en leg de aardappelen erin.
  • Bestrooi met de kruiden en giet een scheutje olijfolie over elke aardappel.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 180°C voor een uur.
  • Haal de ovenschaal elk kwartier uit de oven en hou ze schuin.
  • Lepel de aanwezige vetstof met kruiden over de aardappelen.
  • Zet de ovenschaal terug in de oven.
  • Na ongeveer een uur zijn de aardappelen volledig gaar.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 6 porties

Aardappelen
4 stuks
Olijfolie
4 eetlepels
Strooimeester kruidenmix biologisch
10 gram of 1 eetlepel
Provence kruidenmix biologisch
10 gram of 1 eetlepel

Bestellijst