Werkwijze

Duurtijd:  15 minuten
Chocoladetruffels zijn echt gemakkelijk om zelf te maken. Ik maakte ze al in de lagere school, maar dan wel zonder de Grand Marnier. We geven eerst het basisrecept mee en dan nog enkele mogelijkheden om ze kruidig te pimpen.

  • Breng de room aan de kook.
  • Van zodra de room kookt, zet je het vuur uit en voeg je de boter en de chocolade toe.
  • Alles goed door elkaar roeren. Voeg als laatste de Grand Marnier toe. Het kan ook zonder of het kan ook met whisky, cognac, Cointreau, amaretto,…
  • Laat 12u opstijven in de koelkast.
  • Vorm met twee koffielepels kleine stukjes en laat ze vallen in het cacaopoeder.
  • Wentel ze rond in het cacaopoeder en sorteer ze in een goed afgesloten doosje.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Variaties:

  • Voeg 100g hazelnootchoco toe aan het recept voor een pralinétruffel.
  • Voeg een mespuntje cayennepeper toe voor een gedurfde smaakcombinatie van bij de Maya’s.
  • Voeg een koffielepel gesneden pepermuntblaadjes toe aan de vulling.
  • Voeg bij de cacao om te omhullen een beetje grof rookzout.
  • Voeg 50 gram kokosschilfers toe aan de vulling…

Ingredienten

Voor 20 chocoladetruffels

Room
100 ml
Fondantchocolade
200 g
Melkerijboter
50 g
Grand Marnier
20 gram
Cacao poeder (gealkaliseerd)
30 gram

Bestellijst