Werkwijze

Duurtijd: 40 minuten
  • Laat de tajine langzaam goed warmen worden met wat olijfolie.
  • Snij de kip in stukken (bouten in twee, filets in 2, vleugeltjes apart…)
  • Bak ze bruin in de hete olijfolie.
  • Voeg de grofgesneden ui en wortel toe en laat even mee aanbakken.
  • Voeg de grofgesneden citroenen toe.
  • Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe.
  • Snij de puntpaprika in reepjes en voeg toe.
  • Bestrooi met de dadelstukjes, het zout en de opgesomde kruiden en  specerijen uit de ingrediëntenlijst.
  • Bevochtig met een klein beetje water en zet het deksel van de tajine op de onderste schaal.
  • Laat twee uur zachtjes pruttelen.
  • Controleer of de tajine niet droogkookt, voeg tijdig wat water toe.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Braadkip
1 stuk
Olijfolie
1 scheut
Ajuinen
2 stuks
Tomaten
2 stuks
Wortelen
3 stuks
Rode puntpaprika
1 stuk
Opgelegde citroenen
2 stuks
Lookpoeder
1/2 eetlepel
Zeezout
1 afgestreken eetlepel
Peterselie
1/2 eetlepel
Tijm
1/2 eetlepel
Gemalen gember
1/2 eetlepel
Gemalen komijn
1/2 eetlepel
Laurier
3 blaadjes
Tomatenpoeder
1 eetlepel
Dadels in stukjes
150 gram

Bestellijst