Werkwijze

Duurtijd:  1 uur
Lekkere rijstpap, gewoonweg lekker! Staan de gouden lepeltjes al klaar?

 

  • Zet de melk op in een kom met een dikke bodem.
  • Voeg de saffraan toe en de boter.
  • Voeg de rijst en de suiker toe, ook de vanillesuiker.
  • Doe alle ingrediënten bijeen en laat ze een half uur weken.
  • Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje koken onder deksel.
  • Regelmatig roeren tot op de bodem.
  • Na een half uurtje koken nog eens goed doorroeren tot je een binding krijgt.
  • Controleer de gaarheid van de rijst door te proeven.
  • Als de rijst gaar is, van het vuur nemen.
  • Laten afkoelen, af en toe eens omroeren om geen velvorming te krijgen.
  • Opdienen met muscovadosuiker.
  • Op de foto werd de rijstpap geserveerd met een takje citroenverbena.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 6 porties

Volle of halfvolle melk
1 liter
Gebroken rijst of dessertrijst
70 gram
Rietsuiker wit
80 gram
Saffraan
3 draadjes of een halve capsule
Boter
50 gram
Vanillesuiker
20 gram
Muscovadosuiker
naar smaak

Bestellijst