Werkwijze

Duurtijd: 30 minuten
  • Snij de ajuin in blokjes en stoof deze aan in een mespuntje boter.
  • Voeg een liter water toe en de kippenbouillon mix.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg 300g gewassen brandnetelbladeren toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Geen verse brandnetels ter beschikking? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid spinazie en enkele eetlepels gedroogde brandnetels van Kruidenboeket.
  • Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Mixen.
  • Op smaak brengen met wat gemalen of geraspte muskaatnoot, peper en zeezout.
  • Werk af met een scheutje room.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Ajuin
1 stuk
Water
1 liter
Kippenbouillon mix
15 gram
Room
scheutje
Brandnetelbladeren
300g
Gemalen zwarte peper
Gemalen muskaatnoot
Zeezout

Bestellijst