Werkwijze

Duurtijd:  40 minuten
Maak deze chili con carne klaar een dag vooraf en bewaar hem 24u in de koelkast, dan is hij nog lekkerder! Gebruik een chilipoeder naar keuze van Kruidenboeket. Hoe hoger de Scoville, hoe pikanter.

  • Zet de rode bonen 12 tot 24 uur vooraf te week in dubbel zoveel water.
  • Spoel de bonen en kook ze gaar in vers gezouten water tot ze zacht zijn. Reken hiervoor op een kooktijd van ongeveer 1 uur.
  • Verwarm in een hoge braadpan een scheut arachide-olie.
  • Bak het vlees en voeg de gesnipperde rode ui toe en de geplette knoflook.
  • Voeg de kaneel, de komijn, het paprikapoeder, het blaadje laurier en de koffielepel tijm toe.
  • Laat even mee aanstoven.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanstoven.
  • Bevochtig met een glas rode wijn en voeg de rode bonen toe.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de puntpaprika in blokjes. Voeg toe.
  • Voeg 1 eetlepel honing toe.
  • Laat een half uurtje pruttelen. Voeg zonodig een beetje water of bouillon toe als het stoofpotje te droog wordt.
  • Werk af met wat chilipoeder naar smaak.
  • Serveer met zure room en rijst.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Rode bonen
200g
Américain zuiver of rundsgehakt
500g
Rode uien
2 stuks
Knoflook
2 teentjes
Rode puntpaprika
1 stuk
Arachide-olie
1 scheutje
Tomatenpuree
70 gram
Rode wijn
1 glas
kaneel Ceylon gemalen
1 afgestreken koffielepel
Komijn
1 koffielepel
Paprikapoeder zacht
1 koffielepel
Laurier
1 blaadje
Tijm gedroogd
1 koffielepel
Komijnzaad
1 koffielepel
Honing
1 eetlepel
Zure room
1 potje

Bestellijst