Werkwijze

Duurtijd:  1/2 uur
Een citroenmousse is heerlijk fris in de zomer. Sorry neen, het is heerlijk fris in elk seizoen. De citroenzeste (buitenste schil) zorgt voor extra aroma en een vleugje bitterheid om dit nagerecht helemaal in balans te brengen.

 

  • Klop de slagroom half op en zet weg.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Klop de eiwitten op in een vetvrije kom.
  • Als de eiwitten opgeklopt zijn, voeg er dan beetje bij beetje de suiker aan toe en blijven kloppen tot je een stevige massa bekomt.
  • Warm het citroensap op tot zo’n 40°C. Voeg de gemalen citroenschil en de uitgeknepen gelatine er aan toe. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Roer voorzichtig het citroensap onder de slagroom en spatel er dan het opgeklopt eiwit met suiker onder.
  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • Op de foto werd de citroenmousse gegarneerd met Turks fruit van citroen, citroenverbena, citroenmelisse en een bloem van capucijn.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 6 porties

Fijne rietsuiker
100 gram
Eiwitten
3 stuks
Gelatine
6 gram of 2 grote blaadjes
Slagroom
200 ml
Citroensap
80 ml
Citroenschil gemalen
1 koffielepel

Bestellijst