Werkwijze

Duurtijd: 10 minuten
Gedaan met kant-en-klare glühwein kopen, dit maak je toch gewoon zelf?! Super lekker en heerlijke aroma’s vullen je huis! Und ganz einfach!

  • Doe de sinaasappel- en citroenzeste in een kom, doe er de honing en de rietsuiker bij.
  • Doe de rum in de kom met de kaneelstok, de steranijs, de foelie of muskaatnoot, de doorgesneden kardemomzaden en de kruidnagels.
  • Voeg de rode wijn toe en verwarm tot ongeveer 60°C en laat terug afkoelen. De specerijen kunnen nu alle smaken afgeven aan de glühwein. Je kan dit mengsel afgedekt enkele dagen bewaren.
  • Warm de glühwein op net voor gebruik.
  • Laat de glühwein niet koken of de alcohol verdwijnt uit de drank. Maar het kan ook de bedoeling zijn, als je de glühwein een paar minuten laat koken, dan is ook alle alcohol uit de drank verdwenen.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk drinken!

Ingredienten

Voor 4 mokken.

gewone rode wijn
1 fles
Honing
80 gram
Ruwe rietsuiker zoals panelasuiker of muscovadosuiker
40 gram
Sinaasappelschil gemalen
1 koffielepel
Citroenschil gemalen
1 koffielepel
Kruidnagels
4 stuks
Steranijs
2 sterretjes
Foelie (bij voorkeur) of muskaatnoot
1/2 koffielepel
Kaneel
1 stok
Kardemom
6 hele zaadjes
Bruine rum (type Negrita)
80 gram

Bestellijst