Werkwijze

Duurtijd:  30 min (en 40 min. in de oven)
Deze flan van pompoen past uitstekend bij een stukje lamsvlees, een wildragout of een stukje wildgebraad. Maar je kan de flan ook serveren bij een stukje kip of gewoon als stand-alone veggie gerecht.

  • Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij de pompoen in stukken van 3-4 cm.
  • Kook de stukken pompoen gaar in licht gezouten water.
  • Als ze gaar zijn, afgieten in een zeef en even goed laten uitlekken.
  • Snij een stukje pompoen in kleine stukjes en hou ze apart.
  • Mix de pompoen heel fijn met de room, de eieren, de honing en de ras-el-hanout kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Boter 4 individuele potjes in en doe er de fijn gesneden stukjes pompoen in, doe er het pompoenmengsel bovenop.
  • Zet de flan in een oven bij 150°C gedurende ongeveer 30 minuten.
  • De pompoenflan moet helemaal opgesteven zijn. (Controleer eens door er met een fijn mesje in te prikken.) Laat de flan zonodig nog enkele minuten zitten.
  • De zijkanten indien nodig losmaken met een fijn mesje.
  • Omkeren op het bord en serveren.
  • Je kan de pompoenflan ook laten afkoelen in de vormpjes en bewaren in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren terug opwarmen in de oven bij 150°C.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 porties

Pompoen
600 gram
room
100 ml
Eieren
3 stuks
Ras el hanout van Kruidenboeket
1 flinke koffielepel
boter of vetstof
mespuntje
Honing
1 koffielepel

Bestellijst