Werkwijze

Duurtijd: 40 minuten
  • Verwijder eventueel de schubben op de velkant door er met de achterkant van een mes over te wrijven tot dat de schubben lossen.
  • Spoel de zalm onder koud stromend water en dep hem droog.
  • Bestrooi de zalm met zwarte peper en het rookzout. Wrijf de kruiden er lichtjes in.
  • Laat de boter en de olie samen bruin worden in een antikleefpan.
  • We gaan de zalm aan twee zijden bakken en hem maar 1 keer omdraaien. Begin met de roze kant van de zalm te bakken en draai die na ongeveer 4 minuten om.
  • Bak nu de velkant krokant en verminder het vuur en laat ook ongeveer 4 minuten bakken. De tijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van het stuk zalm.
  • De zalm is het lekkerst als hij net binnenin nog een beetje glazig is.
  • Serveer met aardappelpuree en wat fijngesneden rauwe ui, pijpajuin of bieslook. Vergeet ook het schijfje citroen niet!
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

Zalmfilet of zalmmoten, liefst met vel
4 stuks
Deens rookzout
5 gram
Melkerijboter
20 gram
Olijfolie
2 eetlepels
Gemalen zwarte peper
Een schijfje citroen

Bestellijst