Werkwijze

Duurtijd:  30 minuten
Dit kruidige recept voor een lekkere kipschotel gebruikt geen kant en klare garam massala-kruidenmengeling, maar we stellen de mengeling zelf samen.

 

  • Snij de kipfilet in stukjes of de kippenbouten in twee.
  • Marineer ze in yoghurt en kokosmelk.
  • Voeg alle kruiden toe: gember, zwarte peper, kruidnagel, koriander, look, komijn, kaneel, kardemom.
  • Voeg er ook de gedroogde citroenschil aan toe..
  • Laat 12-24u afgedekt marineren in de koelkast.
  • Bak de fijngesneden ajuin aan tot hij glazig is.
  • Voeg de tomatenpulp en het kipbouillonpoeder toe.
  • Haal de kip uit de marinade en
  • Bak de kip apart in arachideolie tot de kip een lichtbruin korstje krijgt.
  • Voeg er de marinade aan toe en de tomatensaus.
  • Laat zachtjes en al roerend garen tot de kip volledig gaar is.
  • Kruidenboeket wenst u smakelijk eten!

Ingredienten

Voor 4 personen

kipfilets of kippenbouten
4 stuks
Kokosmelk
200 ml
Volle ongesuikerde yoghurt
200 gram
Kippenbouillon poeder
10 gram
Ajuin
1 stuk
Tomatenpulp in blik
400 gram
Arachideolie
1 scheutje
Gemberpoeder
1 eetlepel
Lookpoeder
1 koffielepel
Gedroogde citroenschil
1 eetlepel
Komijnzaad
1 koffielepel
Kruidnagel in poeder
1/2 koffielepel
Zwarte peper gemalen
1/2 koffielepel
Koriander poeder
1 koffielepel
Kaneel Ceylon gemalen
1 koffielepel
Kardemom poeder
1/2 koffielepel

Bestellijst